torstai 13. maaliskuuta 2014


Mango-Juustokakku


Mango-Juustokakku

noin 10-15:lle
Kakkupohja:
1pktMyllyn Paras Kauramurotaikinaa (400 g)
Täyte:
6liivatelehteä
½dlmangotölkin lientä
1tlksäilykemangoa soseena (n. 250/400 g)
300gmaustamatonta tuorejuustoa
½dlsokeria
1tlvaniljasokeria
½dlsitruunamehua tai sitrus-, manteli- tms. likööriä
4dlkuohukermaa (2 tlk)
Päälle:
3dlmangososetta (esim. lastenruokasosetta)
4liivatetta
Koristeeksi:
1tlksäilykemangoa viipaleina
kermapursokkeita
hopeakuulia
Painele sulanut taikina irtoreunaisen torttuvuoan pohjalle. Paista 200-asteiseen uunin alimmalla tasolla 10-15 min, varo paistamasta liikaa. Anna jäähtyä.
Liuota liivatteita kylmässä vedessä 10 min. Kuumenna ½ dl mangolientä kiehuvaksi esim. mikrouunissa lasissa. Puristele liivatteet liotusvedestään ja sulata ne kuumentamaasi liemeen. Lisää tuorejuustoon liivateseos, soseutettu mango ja muut maustavat ainekset. Vatkaa kerma vaahdoksi erikseen ja yhdistä siihen varovasti juustomangoseos. Kaada hyytelö torttupohjalle. Hyydytä jääkaapissa.
Liuota koristehyytelön liivatteet myös ensin kylmässä vedessä. Puristele liivatteet liotusvedestä ja sulata ne mangososeen kanssa (n. ½ dl) kiehuvaksi esim. mikrossa lasissa.  Lisää loppu sose joukkoon. Levitä seos juustotäytteen päälle ja anna hyytyä vähintään seuraavaan päivään. Koristele ennen tarjoilua.
VINKKI: Voit tehdä kakun myös marjoilla, korvaa mango esimerkiksi vadelma- tai mansikkasoseella. Käytä tällöin  punaista mehua mangoliemen tilalla. Mikäli sose on hyvin löysää (itse marjoista ilman hyydykettä tehtyä), lisää ohjeen täytteeseen 2 -3 liivatetta. Koristele marjoilla. 
Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti