torstai 13. maaliskuuta 2014

Pätkiskakku

  • Tämän ihanan suklaisen kakun reseptin palstalle lähetti Sonja Vannas, joka osallistui tällä reseptillä Isänpäivän leivonta-kisaan 2006  ja hän pääsi palkintosijoille. 
  • "Pätkiskakku on paras isälle, koska se vaan on niin mahdottoman hyvää. Lapsetkin tykkää kakusta niin paljon, ettei isin tarvi syödä sitä yksi ja saada mahanpuruja. Ja kaikille tulee hyvä mieli :)"
  • Ideaa voi jalostaa myös muille suklaa-karkkipatukoille, vaikkapa Geishalle tai Daimille. Makoisia herkkuhetkiä!
    Pätkiskakku
    noin 10-12 hengelle
    4dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
    3dlsokeria
    1tlvaniljasokeria
    2tlleivinjauhetta
    3-4rklkaakaojauhetta
    150gsulatettua voita tai margariinia
    2dlmaustamatonta jogurttia tai kermaviiliä
    6patukkaa Pätkistä
    3kananmunaa
    Vuoan voiteluun:
    rasvaa
    Myllyn Paras Korppujauhoja
    Kuorrutus:
    200gsuklaata
    100gvoita tai margariinia
    Sekoita kakkutaikinan kuivat aineet keskenään. Lisää paloitellut pätkikset sulaneen rasvan joukkoon ja sekoita. Lisää rasvan sekaan jogurtti ja munat. Lisää vielä kuivat aineet. Sekoita seos huolella, taikinaa ei kuitenkaan tarvitse vatkata koneella. Laita taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista n. 45 minuuttia 175-asteessa. Kumoa kakku heti kuumana varovasti pois vuoasta ja anna jäähtyä.
    Sulata kuorrutuksen aineet varovasti liedellä kattilassa koko ajan sekoittaen (tai mikrossa) ja valuttele kuorrutus jäähtyneen kakun päälle. Voit ripotella pinnalle vaikka suklaahippuja koristeeksi.
    Resepti: Sonja Vannas. MTV3 / Arjan Leivontanurkan Isänpäivä-reseptikilpailun parhaimmistoa vuonna 2006.

    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti